Coflab Mechelen

Valorisatie van koffiegruis via een lokale oesterzwamkwekerij en biofablab

Coflab Mechelen is een zichtbare en toegankelijke plek waar burgers, onderwijs, ondernemers en de stad samenwerken om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door lokaal oesterzwammen te kweken op koffiegruis en organische reststromen om te zetten naar nieuwe materialen en toepassingen.

Zelf aan de slag met het kweken van oesterzwammen?

Met de steun van

Zelf aan de slag met het kweken van oesterzwammen?

Kom naar een van onze Coflab cafés

Coflab Café 22 maart 2023 0,00

Al doende ontdekken hoe je zelf oesterzwammen kan kweken? Kom dan GRATIS mee smossen op ons Coflab café op woensdag 22 maart 2023 van 18u30 tot 20u30. Locatie:…

Of shop voor materialen, workshops of abonnementen

Smosabonnement Oesterzwammen kweken

 95,00

Kom een heel jaar smossen en kweken. We zetten je op weg met je eigen kweekemmer en je kan 2-maandelijks langskomen om je kweekemmer opnieuw te vullen.

Teambuilding workshop oesterzwammen kweken voor 10 personen

 500,00

Kom samen met je collega’s smossen bij Coflab in Mechelen. Ontdek hoe leuk en ontspannend het is om met je handen in de koffie te zitten en neem elk je eigen kweekemmer mee naar huis.

Coflab Café 22 maart 2023

 0,00

Al doende ontdekken hoe je zelf oesterzwammen kan kweken?

Kom dan GRATIS mee smossen op ons Coflab café op woensdag 22 maart 2023 van 18u30 tot 20u30.

Locatie: Werfheide 2 in 2812 Muizen.

Context

Jaarlijks komt in onze regio meer dan 500 ton koffiegruis bij het restafval terecht. De stad Mechelen alleen al produceert elk jaar zo’n 4 ton koffiegruis maar heeft de ambitie om een circulaire stad te worden.

Wij geloven, als we onze ecologische voetafdruk willen verkleinen, dat we dat samen moeten doen… zichtbaar en toegankelijk voor iedereen.

Wat we doen

Bij Coflab verzamelen we daarom samen koffiegruis en in de toekomst ook ander organisch afval, kweken hierop vers lokaal voedsel, zetten het organisch afval om in andere bruikbare materialen en delen we onze kennis en materialen om anderen aan te leren hoe ze zelf aan de slag kunnen gaan.

Locatie

Coflab bevindt zich in de circulaire hub van 28 ROND op Werheide 2 in Muizen, omringd door andere circulaire ondernemers en creatieve organisaties die samen via circulaire economie impact willen realiseren in de grotere regio Mechelen.