Sofie en Berit pitchen de ambities van Citamine voor een honderdtal toehoorders.

Voor de vierde Soirée Carré – georganiseerd in het Hof van Busleyden – koos De Grond der Dingen “Urban Farming” als thema. Citamine liet de Mechelaar tijdens deze avond voor het eerst kennis maken met haar ultieme droom van een eetbare stad.

Stadsboerin Sofie Dewilde werd bijgestaan door Berit Van den Bussche om tijdens een korte pitch van 5 minuten haar initiatief aan de Mechelaar toe te lichten. Het uitgangspunt van Citamine is dat we in de stad van de toekomst allemaal dichter op elkaar zullen gaan moeten wonen. Om dat leefbaar te houden is er meer groen nodig en mogelijkheden om zelfvoorzienend te zijn. Met Citamine willen we meer mensen in contact brengen met de mogelijkheden om eigen groenten, fruit of kruiden te telen ìn de stad. Een stad heeft volgens ons genoeg plaatsen die zich er toe lenen om aan stadlandbouw te doen: openbaar domein, daken, braakliggende terreinen, … Met Citamine willen we de Mechelaar de service bieden om zelf groenten te beginnen telen – noem het een Start2Moestuinieren of de service om groenten, fruit, kruiden te “oogsten” op unieke locaties in de stad.

Geïnteresseerde Mechelaars die willen meewerken aan deze droom van een eetbare stad, kunnen naar de open vergadering van Citamine komen en kennismaken met het team van initiatiefnemers van Citamine.

Wanneer: 11/02/2019 – start vergadering 20u00
Waar: Ondernemershuis Oh!, Kannunik De Deckerstraat 20, Mechelen