Dankzij subsidies van Stad Mechelen, in het kader van Klimaatneutrale initiatieven en Buurten, kan Citamine 10 moestuinbakken ontwikkelen en plaatsen, verspreid over Mechelen.

Elke moestuinbak is voorzien van plantgoed en onze Citamine moestuinexperte Sofie komt uitleg geven op zaai-, plant & onderhoudsmomenten. Het onderhoud tussendoor, gebeurt door de peter/meter/buurtbewoners. De moestuinbakken willen we (met toestemming van de stad, de buurtbewoner, een organisatie) plaatsen op publieke plaatsen, privévoortuinen, braakliggende terreinen, platte daken. 

De eetbare opbrengst van de moestuinbak, is bestemd voor de meters en/of peters of andere betrokken buurtbewoners rond de moestuinbak.

Op volgende plaatsen kan je vanaf maart/april een Citamine moestuinbak vinden:

  • Ganzendries
  • Speelplaats BA Pitzemburg
  • Augustijnenstraat
  • Tuin van het Oh!
  • Vrijbroekpark thv bezoekerscentrum (nog te bevestigen)

Deze plaatsen kregen we reeds ter beschikking gesteld. Je kan de initiatiefnemers van Citamine steeds contacteren voor bijkomende plaatsen waar jullie als buurtbewoners graag voor een Citamine moestuinbak willen zorgen. Dan maken wij een selectie o.b.v. ligging en i.f.v. zonlicht.