Samen met de Mechelse stadsdiensten zamelden we de afgelopen 8 maanden reeds 770 kg koffiegruis in, waarvoor de medewerkers notabene zo’n 35.500 kopjes koffie dronken – amai!
Met dat koffiegruis konden we 265 kweekemmers opstarten die ondertussen al 90 kg lekkere Mechelse oesterzwammen voortbrachten. Dat is meteen ook goed voor zo’n 2080 kg CO2-besparing, oftewel het werk van 83 bomen. Wow!

De eerste maanden van Coflab waren op zijn zachtst uitgedrukt intens boeiend. En ook de volgende maanden worden voor Coflab nog bijzonder spannend omdat de winter voor de deur staat en we samen met onze Mechelse oesterzwammen moeten verhuizen naar een nieuwe locatie. We kregen heel veel enthousiaste reacties waardoor we enthousiast doorgaan met het verwerken van Mechels koffiegruis en het kweken van de enige echte Mechelse oesterzwam op onze nieuwe locatie!

Wisten jullie trouwens?

Dat je de enige echte Mechelse Oesterzwam elke zaterdag bij M’Akker op de markt vindt of bij de verpakkingsvrije winkel Kabas in de Keizerstraat?
Dat we elke woensdag namiddag kweekemmers vullen en dat jij hierbij samen met enkele andere vrijwilligers kan komen helpen?
Dat je bij ons eenmalig of via een abonnement je eigen kweekemmers kan komen vullen (zodat je keuken proper blijft)?
Dat je ook gewoon een kant-en-klare kweekemmer kan aankopen?
Dat we samen met de unit Interieur, Design & Architectuur ook aan andere toepassingen werken voor koffiegruis en mycelium?
Dat je ons kan volgen via Instagram en Facebook?

Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk, kopje per kopje. Bedankt!